Saturday, December 18, 2010

CUCI CUCI SERVICES


Skrip ke 49

Drama : CUCI CUCI SERVICES
siaran : Setiap hari Rabu
Waktu : 9:30 malam di RTM2
Arahan : HARUN SALIM BACHIK
Skrip : MARTIAS MOHD ALI ADZA IRDAWATI M F KENCANA
Terbitan : HANS ISAAC - TALL ORDER SDN BHD.

SINOPSIS "CUCI CUCI SERVICES"

SELEPAS filem Cuci diikuti dengan Cuci The Musical di Istana Budaya (IB) yang mana pementasannya tamat minggu lalu, kini Cuci Cuci Services meneruskan 'perkhidmatannya' di TV2, setiap Rabu, jam 9.30 malam.

Drama bersiri komedi itu diterbitkan sebanyak 26 episod dan sudah mula disiarkan pada 11 November lalu. Sesuai untuk tontonan sesi keluarga drama komedi Cuci Cuci Services arahan Harun Salim Bachik itu memang diadaptasi daripada filem Cuci.

Drama ini mengisahkan bagaimana Jojo, Fairil, C’Tan dan Khai terpaksa mencari pekerja baru untuk menjalankan kerja-kerja mencuci setelah perniagaan perkhidmatan mereka mendapat sambutan yang hangat.

Mereka bercadang mengadakan sesi temu duga untuk mencari calon sesuai dengan tugas yang ditawarkan. Akhirnya empat pemuda dipilih untuk bekerja di bawah pengawasan mereka iaitu Mikail, Iman, Hasbullah dan Syukri.

Apa yang menariknya ialah keempat-empatnya mempunyai sikap yang hampir sama dengan pengasas syarikat tersebut. Setiap pagi mereka diberi taklimat mengenai kawasan atau tempat yang mereka harus bekerja. Di setiap tempat yang mereka pergi itu pasti terdapat beberapa kejadian yang tidak disangka seperti bertemu hantu tempat bersama kekasih lama dan sebagainya. Ini menjadikan kerja dan pengalaman mereka diwarnai dengan pelbagai aksi lucu, sedih dan gembira sehingga mereka menjadi sahabat yang baik.

Memperkenalkan Hans Issac dan Harun Salim Bachik memegang watak sebagai pencuci dalam Cuci - Cuci Services, pastinya penonton tidak kering gusi dengan aksi lucu serta lakonan mereka. Turut menampilkan pelakon yang tidak kurang hebat antaranya, Joey Daud, Zed Zaidi, Beego, Syariman Yaakob, Faizal Husein dan Fasha Sandha

 

Pelakon : Joey Daud, Zed Zaidi, Beego, Syariman Yaakob, Faizal Husein dan Fasha Sandha


No comments: