Saturday, April 9, 2011

Drama AKU DIA DAN DIA


Skrip ke 61

Tajuk Drama: AKU DIA DAN DIA
Penerbit: Shaharuddin Thamby
Pengarah: Ismail Yaacob
Penulis Skrip:Martias Ali & Adza Irdawati Adenan
Pelakon: ue Aziz, Iqram Dinzly, Memey, Syed Ali,Chap A-Z. dll
Terbitan: Ardwerk Production Sdn Bhd


" Aku Dia & Dia "
Jumaat 8/4/2011 , Jam 10.00 Mlm - Rtm 2 !
Joy , nama penuh Johari ... U ? ... Hei ! apa barang nak tahu nama orang? Ok panggil aku Lia aje, Liasara .. Apa crite ? .. Kasarnya jantan ke perempuan ???
(sedutan dialog dalam Aku Dia & Dia)

Drama AKU DIA DAN DIA adalah hasil skrip tulisan saya dan suami Martias Mohd ALi. Namun nama saya tak dimasukkan ke dalam kredit title dalam drama tu. Tapi tak kisah itu semua dah perkara biasa bagi saya.. Small the matter hehe.. Drama ni dah ditayangkan di RTM2 pada 8hb April 2011 pukul 10 malam.


38 comments:

GreenAppleKu.com said...

Yes, small the matter. Sis, guwe ada tulis short story, title trajedi cinta masjid. Leh buat drama tak? Jemput baca that short story at my blog. Mana tahu ada rezeki utk saya sekeluarga.

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wah menarik tajuk.. ok will check it out now

Anonymous said...

tgk dh drama aku dia dan dia 2....comey n sweet...mse part joy n lia...tp gram mse part si memey tu...

mOoN said...

wow,,, Iqram!!!

jemput baca

http://www.munirahizzan.com/2011/01/koleksi-rahsia-hati-aqila.html

Aqila ditinggalkan ketika hari pernikahannya...seorang lelaki yang selama ini mendambakan kasih Aqila dalam diam menggantikan tempat Hakim sebagai pengantin lelaki..dan lelaki itu lebih muda darinya! bagaimanakah Aqila menempuh hidup bersama lelaki laen sedangkan hatinya dan cintanya masih pada Hakim?

miszneslo aishah said...

suke cite nie . best . geram tngk iqram ngan memey tuh . huhuh .

but okay lah , at last lia happy dgn jo . =) .

GreenAppleKu.com said...

Morning Sis, tq sebab sudi terjah blog picisan saya..

nick_riena said...

mcm best je cite ni..hehe

misscha said...

gegar2 sambil terfollow.......

jemput follow jugak...

http://misscha-cecite.blogspot.com/

p/s:amboi pose persis artis....phewitt

MIRZA said...

thanks alot sis datang blog saya.. nih kunjungan balas.. and.. guess what.. saya dapat pren dengan scriptwriter!!! selalu dapat tgk drama jer.. (kurang dapat tgk sbb kena terpaksa 611.. :( )... anyway... i follow u... :)

azila said...

yeayyy..sy dah tgk drama tu.best dan menarikkkkk:)

sweet stalker said...

akak, i tengok cerita ni hari tu! menangis2 taw x! haha

✿❤Cik Izan❤✿ said...

hai...salam kenal...^__^
saya suka baca entry dlm blog nih...

FIRDAUS HUSAIN said...

ala da lepas..cam ner nk tengok..huhu

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Anon: ramai yg geram part dgn memey tu hehe. Kiranya berjayalah dia bawakkan watak tu kan haha
Moon: ok akan diterjah skrg juga
miszneslo aishah:hehehe.. saya tulis dan saya tgk sendiri pun geram hahaha
nick: =)
misscha: tankiuu sudi gegar blog akak
Mirza: akak pon sama jugak.. byk skrip drama akak ditayang akak sendiri tak dpt tgk sebabkan disney channel hehe
Azila: tengkiuuuuuu
Sweet: ye ke.. wahhhh terharu akak dgr =)
Cik Izan: terima kasih... =)
Firdaus: ye ke .. Akak rasa kena tunggu ulangannya la tp taktau bila.. Kalau Astro tiap2 hari ada ulangan ..hehe

FIRDAUS HUSAIN said...

menarik cerita nih...
saya bru tgk melalui portal tv1/tv2..

MIMIE AIZA said...

nama x masuk x pe. yg penting duit masukkk. heeee :)

cik EPAL said...

waaaaaaaaaaaaa saya nak berlakon boleh??? muehehe

Farhan Zulhusmi said...

macam best je cite nie....sy tak pernah tgk...tapi mungkin lepas nie sy nak cuba tgk...thanz erk...:-)

d_LA said...

thanx komen entry dla semalam..x sangka penulis skrip rupanya..hp blogging ya^^

Mutiara Pembelajar-Pelajar Dofollow said...

waw...saya penulis cerpen nih...bertemu dengan dunia drama seakan tidak asing lagi

Siti Suriani said...

kak adza penulis skip upernyer.. :)
nway.. saya dah follow akak.. follow me back k..
nice to meet u yeah..! :)

fyna said...

waaaaa....
penulis skrip?hebat2!!




jom singgah n follow belog fyna.
:)

LUNA LANUN said...

owhhh... akak ni penulis skrip rupanya... ingatkn model.. :p gmbr2 x ubah mcm model...

Entri terbaru:
1. Serius Cute Giler Video si Selena Gomez Terkejut Jumpa Shia LaBoeuf
2. Budaya "I FOLLOW U, U FOLLOW ME BACK"
3. 7 Tips Menjadikan Artikel Blog Anda Mesra Pembaca

Bigdaddyz said...

lama sudah tidak melihat drama.....:)

Cik Wani said...

hye,,blogwlking here =)
nice entry!

btw jom komen link kt entry wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

imm eusoff said...

nape eh dorg x letak nama akak dalam credit title.. hmm, semoga berjaya kak! =)

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

Heidi Shafiq said...

xpe la name x masuk.. yg penting kite puas hati dgn hasil kerja kite.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

waduhhh...

baru ila tahu penulis skrip...;-)

thanks jugak tau sbb sudi terjah blog ila..hehe

tol tu..best cita tu..;-)

mawarseri said...

syabas....teruskan berkarya ;)

CKB said...

pergh!!! pnulis skrip tuuu

bella_bumbum said...

mak dara mak hot ! :D
tenkiuu mak slalu comment kat entry saya . terharu ni :')
tak sanggka mak dara ni penulis skrip kan. bestnyaaa :)

Anonymous said...

Terima kasih telah meluangkan waktu untuk membahas ini, saya benar-benar merasa kuat tentang hal itu dan cinta belajar lebih lanjut tentang topik ini . Jika potensi , karena Anda mendapatkan keahlian , Anda akan pikiran memperbarui blog Anda dengan data tambahan? Hal ini sangat berguna bagi saya .

Sizzling Suzai said...

wahh wahh..seriously, sy mmg minat gile nk tulis script tp sy bukanlah course ni kn..so xd tunjuk ajar..agaknyer la klu sy serius ni mane bleh sy belaja yerr??

neway, kak thanks for dropping by on mine yarr..n good luck for ur real interesting career nih..huhu suke! ^^

vira said...

hii salam kenal iya dari vira .. :)
jangan lupa mapir keweb vira iya di http://www.rumahkiat.com/ vira mau berbagi pengalaman nih.:)
wah bagus juga iya blog ka2 ... ^_^ good luck iya.....

gadis bunga said...

cite dah penah tayang sebelum niii . siyess best ! laki lembut tu boleh jadi keras balik sebab si tomboy tuuu ;))

Anonymous said...

brinkka2011 says: Ive been meaning to read this and just never received a chance. Its an issue that Im really interested in, I just started reading and Im glad I did. Youre a good blogger, 1 of the best that Ive seen. This blog absolutely has some data on subject that I just wasnt aware of. Thanks for bringing this stuff to light.

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik