Monday, May 3, 2010

ZAHARUL VS ZARINA 1



Skrip ke 18

Tajuk: ZAHARUL VS ZARINA 1
Skrip: Martias Ali & Adza Irdawati
Pelakon: Faizal Yusof, Ani Mayuni & dll
Siaran: Telah keudara di ASTRO RIA (2008)

Drama telemovie "ZAHARUL VS ZARINA" bahagian 1 adalah hasil skrip Martias Mohd Ali dan saya membantu sama dalam proses penghasilan skrip itu.

Oleh kerana rating dan sambutan yang amat memberangsangkan maka ASTRO RIA meminta Martias menyambung cerita ini ke "ZAHARUL VS ZARINA 2" yang telah ditulis sepenuhnya oleh Martias Ali.

SINOPSIS
======

Zaharul bencinta dengan Rina seorang setiausaha kepada seorang Dato yang merupakan seorang usahawan yang amat berjaya namun terkenal dengan sikap gatalnya. Rina menerima banyak hadiah hadiah mahal dr Dato sehingga membuatkan Zaharul curiga akan kesetiaan Rina. melihatkan Zaharul yang terlalu stress itu membuatkan Opie teman serumah yang juga merupakan seorang make up artis memberikan satu idea kepada Zaharul untuk menguji kesetiaan kekasihnya itu. Zaharul pada mulanya menolak namun bersetuju akhirnya untuk menyamar menjadi seorang perempuan dan bekerja di syarikat Rina untuk mengitip kegiatan Rina dengan Dato itu. Kini Zaharul bertukar kepada Zarina.

Pelbagai adengan lucu yang memerlukan Zaharul dan Zarina berada di satu tempat yang sama. Dato akhirnya melupakan niatnya untuk mengorat Rina kerana kini dia tertarik kepada "Zarina". Dato ini dalam misi untuk mendapatkan Zarina.

Akhirnya semua rahsia terbongkar apabila Rina menemui barangan wanita di bilik Zaharul. Rina mahu memutuskan hubungan mereka kerana menyangka bahawa Zaharul telah mempunyai wanita lain selainnya. Ini membuatkan Zaharul terpaksa mengaku bahawa dia sebenarnya adalah Zarina.

Akhirnya setelah berbincang mereka bersatu semula dan Dato akhirnya insaf untuk tidak menganggu man mana lagi pekerja wanita kerana takut terkena seperti yang telah dilakukan oleh Zaharul/Zarina itu..

6 comments:

saveme_zero said...

suka gile citer ni....lawak yg sgt best..hahaha. bravo sis!

thephenom said...

malam tadi layan cerita ni. memang syok la cerita ni...

cun giler faizal yusuf tu jadi pompuan.. kalah nana...hohoho

ADZA IRDAWATI said...

terkejut bila saya mendapat sms dari suami menyatakan tentang berita kematian Faizal akibat serangan jantung. semoga rohnya dirahmati dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman.. al fatihah....

Cik Eka said...

eka suka betul tgok cite ni.. tgok banyak kali pun tak jemu...

arwah faizal sangat kelakar....

iqbal latiffi said...

Assalam admin blog Adzairda. Pihak admin ada x link utk tonton telemovie ni? Lama sgt dh cari. Terima kasih :)

iqbal latiffi said...

Assalam admin. Pihak admin ada x link utk tonton telemovie ini? Hope ada lah, saya dh lama cari. Tkasih